У Львові почали будувати соціальне житло для переселенців

львів,переселенці

Будівництво першого з восьми будинків для поранених внутрішньо переміщених осіб, які проходять реабілітацію, розпочалося 29 листопада у Львові у рамках проєкту будівництва соціального житла, що реалізується Львівською міськрадою та фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Як ідеться в повідомленні Представництва, на будівництво житла Європейська Комісія виділила 20 млн євро грантових коштів.

На початку листопада компанію ТОВ "Будівельна компанія "Прогресбуд" було обрано генпідрядником для спорудження соціального житла.

"Перша будівля має бути збудована до травня наступного року. Ми знаходимося в постійній комунікації з європейськими колегами, щоб було дотримано всіх норм і правил, раніше зазначених нашими партнерами", – повідомив директор Львівського міжміського бюро технічної інвентаризації Юрій Теліпський.

Він підкреслив, що будинки будуть повністю інклюзивні, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі Unbroken, який знаходиться одразу біля об’єкту будівництва.

Команда Представництва ЄС в Україні на зустрічі з мером Львова та муніципальною командою, що реалізує проєкт, обговорила подальшу співпрацю та розвиток проєкту.

Автор: Галина Ялівець