Борщагівську громаду ошукали на 450 тис. грн під час будівництва каналізації

Борщагівську громаду ошукали на 450 тис. грн під час будівництва каналізації

Поліцейські Київщини повідомили про підозру підряднику, який завдав понад 450 тисяч гривень збитків Борщагівській громаді під час будівництва каналізації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

53-річний директор будівельної організації протягом двох років укладав з сільською радою в Бучанському районі договори на будівництво каналізації та водовідведення. Згодом виявилось що чоловік ошукав громаду, завищивши ціни та обсяг робіт.

Правоохоронці встановили, що у 2019 та 2021 роках між Борщагівською сільською територіальною громадою та керівником товариства з обмеженою відповідальністю були укладені договори на будівництво зовнішньої каналізаційної мережі та водовідведення. За даними слідства, керівник організації, усвідомлюючи, що діє всупереч законодавству, вирішив завищити ціни на обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів. В подальшому, фігурант вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості щодо будівництва.

Слідчі Бучанського управління поліції Київщини повідомили зловмиснику про підозру (ч. 1 ст. 366 та ч. 2, 3 ст. 191 ККУ).

Нагадаймо, що на Київщині аферисти заволоділи майном на суму понад 4 млн₴