Агентство відновлення уклало договорів на відбудову на 3 мільярди. ІНФОГРАФІКА

відновлення

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури уклало 66 договорів на відбудову зруйнованих об’єктів

"Завдяки тендерам, які проводить Агентство відновлення, маємо суттєве зниження вартості робіт по обʼєктах. На сьогодні уклали вже 66 угод на цивільну відбудову. Житлові будинки, освітні заклади, лікарні, адміністративні приміщення, вокзали, водо- та електропостачання в найбільш постраждалих від війни населених пунктах – працюємо в 7 областях", – сказано в повідомленні Агентства.

Загалом укладено угод уже на 251 житловий обʼєкт, по 3 обʼєкти інфраструктури й медицини, по 2 обʼєкти освіти та житлово-комунального господарства, один обʼєкт соціальної інфраструктури.

Загальна сума договорів – 3,05 млрд₴ Завдяки прозорим закупівлям очікувана вартість робіт за ними зменшилася на 260 млн грн.

Кількість учасників закупівель, які проводять Служби відновлення, зростає. Так, у грудні в аукціонах брало участь у середньому 4,1 учасника. Є торги, де свої пропозиції подають 6,7 і навіть 8 компаній. Тоді як середня кількість учасників на торгах з будівництва по системі "Прозорро" за 2023 рік становить 1,5.

Відбудова проводиться за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії.

Агентство відновлення уклало договорів на відбудову на 3 мільярди 01

Автор: Галина Ялівець