ЄБРР акумулює 300 мільйонів євро на підтримку енергетичного сектору України. Куди спрямують кошти?

Денис Шмигаль і Оділь Рено-Бассо

Європейський банк реконструкції та розвитку акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України.

Відповідний меморандум підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо за результатами зустрічі в Києві.

"Ця підтримка допоможе в реалізації нашої мети – забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання на всю територію України", – сказав Шмигаль.

Кошти підуть державним енергетичним компаніям "Укренерго", "Укргідроенерго" та "Укранафта" на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації.

Фінансування ЄБРР

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росфї ЄБРР надав Україні 4 млрд євро фінансування.

"Із початку повномасштабного вторгнення ми профінансували проєктів на 4 млрд євро, маю на увазі всі галузі економіки. Є таке бачення, що приблизно в такому самому обсязі ми маємо підтримувати економіку під час війни, доки ситуація не зміниться. Приблизно 1,5 млрд євро на рік", – заявляла раніше старша банкірка агробізнесу ЄБРР Анна Лебединець.

Вона висловила впевненість, що після війни потреби бізнесу у фінансуванні збільшаться, оскільки буде більше бажання інвестувати в його розвиток, а також буде потреба відбудовувати зруйноване в пришвидшеному темпі.

Автор: Галина Ялівець